Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Muut ohjelmat – Talvi 2014

Talvisessa luonnossa voi harrastaa paljon muutakin kuin vaativia arktisia hiihtovaelluksia! Talvelle 2014 tarjolla on monipuolinen kokoelma hiihtäen, lumikengillä ja koiravaljakoilla tapahtuvia ohjelmia.

Hiihtovaellus valoon 5.-12.1.2014 Inarijärvi, Pohjois-Suomi FI, EN
Sydäntalven tunnelmia 12.-19.1.2014 Taivalkoski, Pohjois-Suomi FI, EN
Talvivaeltajan vaihtoehdot 28.2.-2.3.2014 Repovesi, Etelä-Suomi FI, EN, GE

Opastuskieli: FI = suomi, EN = englanti, GE = saksa

Talvivaeltajan vaihtoehdot -kurssi

TVP14-1: 28.2.-2.3.2014, Repoveden kansallistuspuisto, Etelä-Suomi

2012_02_01_4397_1800

Talvivaeltajan vaihtoehdot -kurssi näyttää turvallisen tien retkille ja vaelluksille Suomen talveen. Kurssilla pääset tutustumaan laajaan valikoimaan erilaisia välineitä ja tekniikoita sekä opit hyödyllisiä rutiineita ja turvallisia toimintatapoja. Kurssi järjestetään Repoveden kansallispuistossa, joka tarjoaa upeita maisemia ja monipuoliset maastot erilaisten välineiden ja tekniikoiden kokeiluun ja harjoitteluun.

Kurssi alkaa perjantaina klo 12:00 kokoontumisella ja lyhyellä siirtymällä sisätiloihin kurssipaikalle. Perjantai-iltana keskitymme taustatietojen opiskeluun sekä tutustumme ruuanlaittoon ja majoittumiseen käytännössä. Yö sisätiloissa, teltassa, avomajoitteessa tai taivasalla.

Lauantaina teemme kaksi retkeä lähiympäristöön, joiden aikana osallistujat pääsevät käytännössä kokeilemaan liikkumista erilaisilla suksilla ja lumikengillä sekä varusteiden kuljettamista rinkassa ja ahkiossa. Illalla syvennymme jälleen majoittumiseen talvioloissa ja rakennamme lumikammit. Yö sisätiloissa, teltassa, avomajoitteessa, taivasalla tai itse rakennetussa lumimajoitteessa.

Sunnuntaina teemme pidemmän retken, jonka myötä siirrymme takaisin aloituspaikalle. Kurssi päättyy sunnuntaina klo 14:00 mennessä.

Opetusaiheina kurssilla on mm.

– talviretkeilyn ja -vaeltamisen erityispiirteet
– talvivaelluskohteet
– varusteet ja ruoka talvivaelluksilla
– liikkuminen talvella erilaisilla suksilla ja lumikengillä
– majoittuminen teltoissa, avomajoitteissa ja lumimajoitteissa
– turvallisuus talvivaelluksilla
– luonnon huomioiminen ja haittavaikutusten minimointi

2012_02_02_4567_900

Osallistujilta edellytetään aiempaa kesäretkeilykokemusta, säähän sopivaa varustusta ja lämmintä makuupussia. Tarvittavia varusteita on mahdollista vuokrata rajatusti. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 250 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: opetusmateriaalin, majoituksen sisätiloissa, teltoissa tai muissa majoitteissa, sekä sukset, lumikengät, ahkiot, teltat, laavukankaat, monipolttoainekeittimet ja muut kokeiltavat varusteet sekä yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 6-14 hlö

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen 2.2.2014 mennessä!

Räätälöidyt opaspalvelut

Edellä mainittujen kurssien, vaellusten ja ohjelmien lisäksi tarjoan räätälöityjä opas- ja ohjelmapalveluita asiakkaan tarpeen mukaan. Tiedustele saatavuutta ja hintoja sähköpostitse!

Hiihtovaellus Valoon – Kaamosvaellus Inarijärven jäisillä selillä

HV14-1: 5.-12.1.2014, Inarijärvi, Pohjois-Suomi

2011_01_06_IMG_3043_900

Tällä hiihtovaelluksella hiihdämme Inarijärven jäisillä selillä ja sokkeloisessa saaristossa kaamoksen viimeisellä viikolla ihmettelemään vuoden ensimmäistä auringonnousua. Aava jäälakeus, tammikuun napakat pakkaset ja kaamoksen lyhyet päivät tekevät vaelluksesta vaativan, mutta myös unohtumattoman kokemuksen.

Vaellamme kuusi päivää Inarijärven selillä ja saaristossa majoittuen telttoihin ja lumikammeihin. Päivän aikana on noin kuusi tuntia hämärää ”valoisaa” aikaa, pakkanen voi laskea jopa -40°C lukemiin eikä jäälakeudella ole juuri tarjolla tuulensuojaa. Nämä olosuhteet eivät sovi aloittelijalle, mutta tarjoavat hienoja haasteita ja elämyksiä aiempaa kokemusta omaaville. Kaamoksen valo on kaunista, jäälakeudet laajoja ja mahdollisuudet nähdä revontulia pitkinä pimeinä iltoina ovat erinomaiset.

2011_01_07_IMG_3068_900

Osallistujilta edellytetään aiempaa talvivaelluskokemusta (vähintään Arktisen hiihtovaeltamisen peruskurssi) ja vaativiin avotunturioloihin sopivaa varustusta. Tarvittavia varusteita on mahdollista vuokrata rajatusti. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 590 eur (sis. ALV)

(Sis. kuljetukset Oulu-Inari-Oulu, iltapalan ja aamiaisen matkustuspäivinä, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.)

Osallistujamäärä: 4-8 hlö

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen 8.12.2013 mennessä!

Sydäntalven tunnelmia – talviretkeilytaitoja ja koiravaljakoita

KV14-1: 12.-19.1.2013, Taivalkoski, Suomi.

2013_01_22_9999_71_900Koiravaljakot ovat perinteinen kulkuväline arktisilla alueilla, erityisesti Pohjois-Amerikassa ja Grönlannissa, mutta sopivat hyvin myös Suomen oloihin. Koiravaljakoiden lisäksi liikumme lumikengillä ja suksilla sekä tutustumme käytännössä talvivaelluksilla tarvittaviin taitoihin.

Tämä viikko on itsessään upea elämys, mutta tarjoaa myös hyvän pohjan mikäli haaveenasi on joskus matkustaa koiravaljakoilla Huippuvuorilla tai Grönlannissa!

Viikkoon Koillismaan vaaroilla ja erämaissa mahtuu paljon! Viikon aikana teemme:

– päiväretken lumikengillä,
– kahden päivän minivaelluksen suksilla yöpyen eräkämpällä, teltassa tai lumimajoitteessa
– ja viikon huipentumana ajamme koiravaljakoilla kolme päivää viettäen yöt perinteisillä eräkämpillä ja/tai lumimajoitteissa, lounastauot vietämme perinteisesti tulilla.

Kun emme ole yötä maastossa, majoitumme ja palaudumme hyvin varustellussa mökissä.

Tammikuu tarjoaa todella talvisia olosuhteita: päivät ovat lyhyitä ja pakkanen voi olla kova, mutta tykkylumen peittämä maasto on kaunista talven pehmeässä valossa ja pimeinä iltoina mahdollisuudet nähdä revontulia ovat erinomaiset.

2012_01_06_4057_900

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta koiravaljakolla ajamisesta tai talviretkeilystä. Säähän sopiva varustus ja lämmin makuupussi ovat kuitenkin tarpeen. Tarvittavia varusteita on mahdollista vuokrata rajatusti.  Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 1090 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: kuljetukset Oulusta tai Kuusamosta, neljä yötä mökkimajoituksessa, täysihoito, koiravaljakot ja reet, sukset ja lumikengät, lämpimät jalkineet ja haalarit, ahkiot, teltat ja keittimet.)

Osallistujamäärä: 3-6 hlö

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen 15.12.2013 mennessä!

– – –

Päivitetty 7.10.2013.

Advertisement
%d bloggers like this: