Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Arktinen Hiihtovaellus – Talvi 2013

Talvinen luonto on uskomattoman kaunis ja palkitseva, mutta se voi olla myös ankara ja haastava, jopa vaarallinen. Ankarissa talvioloissa tarvittavat tiedot ja taidot voi kuitenkin oppia turvallisesti ja tehokkaasti. Samalla voit kokea unohtumattomia elämyksiä ja pääset tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin.

Lumen verhoama autio avotunturi, loputtomat jäätikkötasangot ja jylhät lumihuippuiset vuoret voivat tuntua kaukaisilta haaveilta, mutta ne kaikki voi saavuttaa! Hyppää rohkeasti ladulle tavoittelemaan unelmiasi.

Talvi 2013

Talvelle 2013 on tarjolla kolmiportainen, nousujohteinen kokonaisuus kursseja ja opastettuja hiihtovaelluksia. Luvassa on unohtumattomia elämyksiä, mutta lisäksi opit tietoja ja taitoja, joilla selviät ankarissakin talviolosuhteissa. Painopiste on hiihtovaeltamisessa avotunturissa ja jäätiköillä. Oppaana toimii mm. Huippuvuorilla ja Islannissa vaeltanut erä- ja luonto-opas Jaakko Heikka.

Unelmat on tehty toteutettaviksi! Jos hyppäät tälle ladulle saatat huomata jo toukokuussa hiihtäväsi Islannissa Euroopan suurimmalla jäätiköllä! Eikä latu pääty Vatnajökull-jäätikölle. Lisää on luvassa tulevina vuosina, pohjoisessa vain Pohjoisnapa on rajana.

Arktisen hiihtovaeltamisen perusteet

– 25.-27.1.2013, Lappeenranta, Etelä-Suomi
– 6.-8.2.2013, Lappeenranta, Etelä-Suomi (opetus englanniksi!)

Peruskurssi avaa ladun talviseen luontoon ja arktisille lakeuksille. Tammikuisen Saimaan suuret selät tarjoavat loistavan arktisen simulaattorin!

Kurssi alkaa perjantaina klo 18:00 teoriaopetuksella sisätiloissa ja opetus jatkuu lauantaiaamupäivänä. Teoriaosuuden jälkeen pakataan ahkiot ja lähdetään harjoitusvaellukselle Saimaalle. Iltapäivän aikana hiihdetään leiripaikalle ja yö vietetään teltoissa. Sunnuntaiaamupäivän aikana palataan tukikohtaan, jossa voidaankin jo suunnitella tulevaa hiihtovaellusta Sarekin suurtuntureille… Kurssi päättyy sunnuntaina klo 14:00 mennessä.

Opetusaiheina kurssilla on mm.

– arktiset alueet vaelluskohteina
– varusteet ja ruoka arktisilla hiihtovaelluksilla
– turvallisuus arktisilla vaelluksilla
– vaativan retkikunnan suunnittelu
– retkikunnan liikkuminen
– majoittuminen teltoissa puuttomalla alueella
– hätämajoittuminen puuttomalla alueella

Osallistujilta edellytetään aiempaa kesäretkeilykokemusta, säähän sopivaa varustusta, lämmintä makuupussia ja hiihtovälineitä (myös latusuksilla pärjää!). Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 170 eur (sis. ALV)
(Sis. opetusmateriaalin, majoituksen sisätiloissa ensimmäisenä yönä, aamiaisen, iltapalan ja kahvit sekä harjoitusvaelluksella käytettävän ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen.)

Osallistujamäärä: 4-12 hlö

Ilmoittautuminen sähköpostilla 31.12.2012 6.1.2013 mennessä osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Huom! Kurssi vastaa sisällöltään Vaiska KY:n 8.-10.2.2013 järjestettävää kurssia, joten tämän suoritettuasi voit osallistua myös Vaiska KY:n hiihtovaelluksille – ja toisinpäin!

Arktisen hiihtovaeltamisen jatkokurssi – Sarek

– 1.-9.3.2013, Sarek, Pohjois-Ruotsi

Jatkokurssi vie sinut hiihtovaellukselle Sarekin avotunturialueelle Pohjois-Ruotsiin. Sarekin alue tunnetaan jylhistä tuntureista, lukuisista jäätiköistä ja kauniista laaksoista sekä varsin vaihtelevasta säästä. Se on ankara, mutta kerrassaan kiehtova kohde talvivaellukselle.

Kurssin aikana vaelletaan viikko avotunturissa majoittuen pääasiassa telttoihin. Tavoitteena on syventää peruskurssilla opittuja tietoja ja taitoja käytännössä sekä nauttia villistä luonnosta. Vaelluksen aikana majoitutaan myös itse tehdyissä lumimajoitteissa.

Osallistujilta edellytetään peruskurssin suorittamista (myös Vaiska KY:n kurssit) tai vastaavaa osaamista ja vaativiin tunturioloihin sopivaa varustusta. Tarvittavia varusteita on mahdollista hankkia keskitetysti ennen kurssia. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 590 eur (sis. ALV)
(Sis. kuljetuksen reitillä Lappeenranta-Lahti-Jyväskylä-Oulu-Levi-Ritsem (reitti neuvoteltavissa), mahdollisuuden huoltoon ja majoittumiseen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen.)

Osallistujamäärä: 4-8 hlö

Ilmoittautuminen peruskurssille ilmoittautumisen yhteydessä tai sähköpostilla viimeistään 31.1.2013: jaakko.heikka@gmail.com

Huom! Kurssi vastaa sisällöltään Vaiska KY:n 9.-17.9.2013 järjestettävää kurssia.

Vatnajökull 2013 – Retkikunta halki Euroopan suurimman jäätikön

– kaksi viikkoa toukokuussa 2013, Vatnajökull, Islanti

Euroopan suurin jäätikkö, Vatnajökull, Islannin koillisosissa tarjoaa kerrassaan upeat puitteet unohtumattomalle hiihtovaellukselle! Vatnajökull tunnetaan erityisesti vaihtelevista ja haastavista sääoloistaan, mutta kevään ollessa jo pitkällä jäätikkö voi tarjota myös uskomattomia maisemia ja leppoisaa hiihtoa auringon paisteessa.

Retkikunnan tavoitteena on ylittää Vatnajökull-jäätikkö hiihtäen idästä länteen sen laella sijaitsevan Grímsvötn tulivuoren (1725m) kautta. Hiihtoon varataan aikaa 11 päivää ja matkaa kertyy yli 150km. Luvassa on varmasti haasteita, mutta myös unohtumattomia elämyksiä ja rutkasti kokemusta! Hiihto-osuuden jälkeen vietetään päivä Reykjavíkissa palautuen ennen kotiin paluuta.

Retkikunnan toteutus suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa ja esimerkiksi tarkka ajankohta voidaan valita tarpeen mukaan. Suunnittelua varten retkikunta kokoontuu kerran maalis-huhtikuussa 2013.

Osallistujilta edellytetään jatkokurssin suorittamista tai vastaavaa osaamista ja vaativiin tunturioloihin sopivaa varustusta. Varusteita on mahdollista hankkia keskitetysti. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen, alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: noin 1600 eur (sis. ALV)
(Sis. lennot Helsinki-Keflavik-Helsinki, maakuljetuksen lentokentältä jäätikölle ja takaisin sekä retkikunnan yhteisen varustuksen. Mahdollisuus vuokrata joitain varusteita.)

Osallistujamäärä: 4-8 hlö

Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Retkikunnan suunnittelu aloitetaan joulukuussa 2012. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 31.1.2013 saakka.

– – –

Trekki Oy tukee aktiivista ulkoilmaelämää myöntämällä Korpijaakon kursseille, vaelluksilleja retkikuntiin osallistuville tuntuvia allenuksia verkkokaupassaan!

Päivitetty 15.1.2013

Advertisement
%d bloggers like this: