Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Koiravaljakkoretket – Talvi 2013

Muiden opaspalveluiden lisäksi talvelle 2013 on tarjolla upea mahdollisuus talviretkeilytaitojen harjoitteluun koiravaljakoiden kanssa yhteistyössä Husky Center Kolmiloukon ja heidän huskiensa kanssa!

Tarjolla on kaksi valmista kurssia kiinteillä päivämäärillä, mutta räätälöityjä ohjelmia on tarjolla tammi-, maalis- ja huhtikuussa. Kysy lisää sähköpostitse!

Talviretkeilytaitoja ja koiravaljakoita!

Sydäntalven tunnelmia; 13.-19.1.2013; Taivalkoski, Suomi.
Keväthankien kimallusta; 7.-12.4.2013; Taivalkoski, Suomi.
– Räätälöidyt retket; tammi-, maalis- ja huhtikuu 2013; Pohjois-Pohjanmaa/Etelä-Lappi, Suomi.

Koiravaljakot ovat perinteinen kulkuväline arktisilla alueilla erityisesti Pohjois-Amerikassa ja Grönlannissa, mutta sopivat hyvin myös Suomen oloihin. Tämä kurssi on jo itsessään upea elämys, mutta tarjoaa myös hyvät taustatiedot mikäli haaveenasi on joskus matkustaa koiravaljakoilla Huippuvuorilla tai Grönlannissa! …tai haluat osallistua Sarekin hiihtovaellukselle maaliskuussa.

Sydäntalven tunnelmia on viikon mittainen retki Etelä-Lapin metsä- ja suoerämaissa keskitalven pakkasessa. Viikon aikana harjoitellaan samoja taitoja kuin ”Arktisen hiihtovaeltamisen perusteet” -kurssilla, mutta lisäksi tutustumme koiravaljakkojen hyödyntämiseen talvisessa erämaassa. Ajamme koiravaljakoilla kolme päivää viettäen yöt perinteisillä eräkämpillä ja lumimajoitteissa, lounastauot vietämme perinteisesti tulilla. Neljäntenä päivänä matka jatkuu suksilla tai lumikengillä ja majoitumme teltoissa ”retkikuntatyyliin”. Viikon ensimmäinen ja viimeinen yö vietetään hotellissa tai mökeissä

Tammikuu tarjoaa todella talvisia olosuhteita: päivät ovat lyhyitä ja pakkanen voi olla kova, mutta tykkylumen peittämä maasto on kaunista talven pehmeässä valossa ja revontulet loistavat yötaivaalla.

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta koiravaljakoinnista tai talviretkeilystä. Säähän sopiva varustus ja lämmin makuupussi ovat kuitenkin tarpeen. (Mahdollisuus vuokrata joitain varusteita.) Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 920 eur (sis. ALV)
(Sis.  kuljetukset Oulusta tai Kuusamosta, ensimmäinen ja viimeinen yö hotellissa tai mökissä, täysihoito, koiravaljakot ja reet sekä sukset tai lumikengät, lämpimät jalkineet ja haalarit, ahkiot, teltat ja keittimet.)

Osallistujamäärä: 2-6 hlö

Lennot esimerkiksi Norwegianilla: Helsinki-Oulu-Helsinki 88,00 eur.

Keväthankien kimallusta on viikon mittainen retki Etelä-Lapin aurinkoisilla keväthangilla. Vietämme kolme päivää ajaen koiravaljakolla nauttien kevätauringon lämmöstä ja helposta matkanteosta. Valjakkoajelun lisäksi tutustumme kahtena päivänä alueen kansallispuistojen maisemiin suksilla tai lumikengillä. Illat ja yöt vietämme kodikkailla eräkämpillä saunan ja illallisen parissa. Kolme yötä vietetään hotellissa.

Maalis-huhtikuu on keväisen auringonpaisteen ja lämpimien päivien aikaa ja tarjoaa kerrassaan miellyttävät puitteet ulkoilmaelämään!

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 920 eur (sis. ALV)
(Sis. kuljetukset Oulusta tai Kuusamosta, kolme yötä hotellissa ja kolme yötä eräkämpillä, täysihoito, koiravaljakot ja reet sekä sukset tai lumikengät, lämpimät jalkineet ja haalarit)

Osallistujamäärä: 2-6 hlö

Lennot esimerkiksi Norwegianilla: Helsinki-Oulu-Helsinki 76,00 eur.

Kysy myös tarjouksia räätälöidyistä koiravaljakkoretkistä!

Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Advertisement
%d bloggers like this: