Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Packrafting – Syksy 2013

Packraft on muutaman kilon painava, repussa kulkeva koskikelpoinen yhden hengen kumilautta. Tämä ”työkalu” vapauttaa vaeltajan ja melojan perinteisistä reitinvalinnan rajoituksista ja mahdollistaa monipuolisen, vapaan liikkumisen luonnossa sulanmaan aikaan. Lisätietoa “Mikä packraft?” -sivulta.

Packraft-lautta on turvallinen ja helppo melottava, mutta varsinkin virtaavaan veteen liittyy aina riskejä, jotka on hyvä tiedostaa. Lisäksi oikean tekniikan ja erilaisten käytännön niksien oppiminen tekee packraftin käytöstä helpompaa, hauskempaa ja turvallisempaa. Näitä asioita on hyvä opetella kurssilla tai opastetulla vaelluksella.

Syksy 2013

Syksylle 2013 on tarjolla packraft-kurssi ja -vaellus, joiden painopiste on packraftin käytössä retkeilijän ja vaeltajan näkökulmasta:

1) Kymijoella järjestettävä packraft-melonnan peruskurssi, joka keskittyy kalustoon tutustumiseen ja melontataitojen opetteluun niin seisovassa kuin virtaavassa vedessä.
2) Syksyn packraft-vaellus suuntautuu Pohjois-Norjaan Reisadalenin mahtavan rotkolaakson pohjalla virtaavalle Reisaelvalle. Vaellus ei edellytä aiempaa melontakokemusta vaan tarvittavat tiedot ja taidot opitaan matkalla.

Lisäksi syksyllä 2013 on tarjolla myös ”Vaeltamisen ABC” -kurssi Repoveden kansallispuiston jylhissä maisemissa. Tällä kurssilla opit sulanmaan vaelluksilla tarvittavia tietoja ja taitoja sekä pääset kokeilemaan erilaisia varusteita ja tekniikoita käytännössä. Tämä on hyvä tapa aloittaa vaellusharrastus ja hankkia tietoja ja taitoja vaativammille vaelluksille tulevaisuudessa!

Packraft-kurssi – Perusteet

24.-25.8.2013, Ahvionkoski/Kymijoki, Etelä-Suomi

2012_08_24_9636_900

Kurssilla pääset tutustumaan packraft-kalustoon ja sen käyttöön järvellä ja joella. Painopiste on packraftin käytössä retkeilijän ja vaeltajan näkökulmasta, mutta halukkaat pääsevät myös kokeilemaan packraft-lauttojen koskikelpoisuutta. Kymijoella riittää vettä ja kaikille sopivia haasteita.

2012_10_20_9999_39_900

Kurssi alkaa lauantaina klo 12:00 kahveilla ja lyhyellä teoriaopetuksella, jonka jälkeen siirrytään vesille. Aluksi tutustumme kalustoon ja sen käyttöön virtaamattomassa vedessä ja myöhemmin siirrymme virtaavaan veteen. Sunnuntaiaamu aloitetaan lyhyellä teoriapaketilla, jonka jälkeen jatketaan käytännön melontaharjoitteita melontaretkellä Ahvionkoskelta Kultaankoskille. Kurssi päättyy sunnuntaina klo 14:00.

Kurssilla:
– pääset tutustumaan erilaisiin packraft-lauttoihin ja muuhun oheiskalustoon
– opit perusteet turvallisesta melonnasta packraft-lautalla
– saat kokemusta packraft-melonnasta käytännössä
– opit perusteet virtaavan veden ”lukemisesta” ja siinä melomisesta

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa melonta- tai retkeilykokemusta. Kaikilla tulee olla säähän ja melontaan sopiva vaatetus, kuiva vaihtovaatetus, reppu, juomapullo ja riittävästi evästä. Kurssiin kuuluu telttapaikka kahden hengen teltoissa, mutta osallistujilla tulee olla omat makuualustat ja -pussit. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Opetuskalustona kurssilla ovat ”packraft-maailman Rolls Roycet”: Alpackaraftin aukkopeitteelliset packraft-lautat. Lisäksi kurssilla on näytteillä ja kokeiltavana mm. Alpackraftin kahden hengen packraft-lautta ”Explorer 42” sekä muiden valmistajien kevyempiä lauttavaihtoehtoja.

Hinta: 250 eur (sis. ALV)
(Sis. opetusmateriaalin, telttamajoituksen, tervetulokahvit sekä käytettävän kaluston)

Osallistujamäärä: 4-6 hlö

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen sunnuntaihin 11.8.2013 mennessä! Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu ajoissa!

Huom! Kurssi voidaan järjestää tilauksesta haluttuna ajankohtana myös muualla Suomessa. Hintatiedustelut sähköpostilla!

Packraft-vaellus 2013 – Reisadalen – kalottireitin helmi

7.-15.9.2013, Nordreisa, Norja

2012_09_01_9096_900

Syksyn 2013 packraft-vaellus suuntautuu Pohjois-Norjaan Käsivarren erämaa-alueen koillispuolelle Reisadalenin mahtavaan rotkolaaksoon. Kuljemme osin Kalottireittiä, osin omia polkujamme ja tietenkin melomme kirkasvetisissä vesistöissä. Reisadalenin laakso on Kalottireitin pohjoisosien ehdoton helmi, ja parhaimmillaan se on melojan perspektiivistä! Jyrkkäreunaisen ruskan värjäämän rotkolaakson kruunaavat sen reunoilta laskevat mahtavat vesiputoukset.

2012_09_01_9101_900

Vaellamme ja melomme viikko vaihtelevassa ja vaativassa tunturimaastossa majoittuen telttoihin. Yhtenä yönä on myös mahdollisuus tupamajoitukseen ja saunaan TNF:n Nedrefosshytta-tuvalla.

Vaellus alkaa Kautokeinon lähimaastosta ja päättyy Saraelviin Reisadalenin laaksossa. Saraelvistä siirrytään autokuljetuksella Suomeen Kilpisjärvelle, jossa vietetään yö ennen paluuta etelään. Matkaa maastossa kertyy noin 90km, josta noin kolmannes meloen ja loput patikoiden.

Melontaosuudet melotaan järvellä ja vauhdikkaassa, mutta teknisesti helpossa virtavedessä. Varsinaista koskenlaskua ei tällä vaelluksella harrasteta, mutta vauhdikkaasti virtaava Reisaelva on kuin tehty packraft-melontaan: tarjolla on mahtavia maisemia, helppoa matkantekoa ja myös vauhdikkaita pärskeitä.

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa melontakokemusta. Osallistujilla tulee kuitenkin olla aiempaa kokemusta useamman yön kestävältä vaellukselta telttamajoituksessa sekä hyvä peruskunto. Osallistujilla tulee olla tarvittavat vaellusvarusteet, melontakalustoa lukuun ottamatta. Tarvittaessa opas neuvoo varustehankinnoissa ja varusteita on mahdollisuus hankkia alennettuun hintaan yhteistyökumppaneilta. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Melontakalustona ovat ”packraft-maailman Rolls Roycet”: Alpackaraftin aukkopeitteelliset packraft-lautat.

Hinta: 590 eur (sis. ALV)

(Sis. vaellusta edeltävän varustekonsultoinnin, kuljetuksen reitillä Lappeenranta-Lahti-Jyväskylä-Oulu-Enontekiö-Kautokeino (reitti neuvoteltavissa) sekä paluukuljetuksen Reisadalenista Kilpisjärven kautta Etelä-Suomeen, mahdollisuuden huoltoon ja majoittumiseen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan melontakaluston. Muiden varusteiden vuokraaminen on mahdollista.)

Osallistujamäärä: 4-6 hlö

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen peruskurssille ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään 17.8.2013!

Vaeltamisen ABC

28.-29.9.2013, Repoveden kansallispuisto, Etelä-Suomi

2013_06_01_9999_11_900

Tällä kurssilla pääset opit sulanmaan vaelluksilla tarvittavia tietoja ja taitoja sekä pääset kokeilemaan erilaisia varusteita ja tekniikoita Repoveden kansallispuiston mahtavissa maisemissa! Painopiste on turvallisen ja mukavan sulanmaan ajan vaelluksen suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi tarvittavien tietojen ja taitojen oppimisessa.

2011_09_25_2663_900

Kurssi alkaa lauantaina klo 12:00. Aluksi siirrymme tukikohtanamme toimivalle kodalla. Kodalla nautitaan tervetulokahvit ja tutustutaan vaelluksilla tarvittaviin tietoihin, taitoihin ja varusteisiin. Iltapäivän lopuksi käydään kokeilemassa varusteita ja ihailemassa Repoveden mahtavia maisemia. Illalla jatketaan varusteisiin tutustumista kodalla, valmistetaan ruokaa nuotiolla tai retkikeittimillä ja vietetään yö teltassa, laavussa tai kodassa. Sunnuntaiaamu aloitetaan teorialla kodalla ja päivä jatkuu retkellä Repoveden halki. Kurssi päättyy sunnuntaina klo 16:00.

Opetusaiheina kurssilla on mm.

– vaelluskohteet ja -vuodenajat
– reitin suunnittelu, reitin valinta ja suunnistamisen perusteet
– varusteet: jalkineet, vaatteet, kantolaitteet, keittiö ja majoittuminen
– ruoka: mitä, miten ja millä valmistaen?
– turvallisuus vaelluksella
– luonnon huomioiminen ja haittavaikutusten minimointi

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa retkeily- tai vaelluskokemusta. Kaikilla tulee olla säähän sopiva ulkovaatetus, reppu, juomapullo ja riittävästi evästä. Yö vietetään teltoissa, laavuissa tai kodassa. Majoitteet kuuluvat kurssin hintaan, mutta osallistujilla tulee olla omat makuualustat ja -pussit. Osallistujan tulee olla vähintään 15-vuotias. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat kirjallisen huoltajan luvan.

Hinta: 150 eur (sis. ALV)
(Sis. kurssia edeltävän konsultoinnin ja materiaalin, opetusmateriaalin, majoituksen teltassa, kodassa tai laavussa, tervetulokahvit sekä käytettävän kaluston)

Osallistujamäärä: 4-10 hlö

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen sunnuntaihin 14.9.2013 mennessä!

Advertisement

One response to “Packrafting – Syksy 2013

  1. Pingback: Guided packrafting activities! / Opastettuja packraft-reissuja! | Korpijaakko

%d bloggers like this: