Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Finnish Packraft Gathering 3 – Details

This bilingual post includes some additional details regarding the packraft gathering at 16.-18.9.2016!
//
Tämä  kaksikielinen kirjoitus sisältää tarkempia tietoja liittyen packraft-kokoontumiseen 16.-18.9.2016!

14-10-04EOS 6D8521_2000

In English: Packrafters in Finland – Unite once again!

The third Finnish Packraft Gathering will be held at Vantaanjoki in Southern Finland on 16.-18.9.2016. The meeting is very much informal gathering of likeminded people so there is no strict schedule or program but the idea would be following:

Friday 16.9. Gathering at the Southern-end of the Piilolammi lake at Kytäjä-Usmi area (info site in Finnish) i.e. here. The address is Piilolammintie, Hyvinkää. Parking area is at the end of the public road but the space is somewhat limited so sharing rides is good idea. You can also get close (about 6 km walk) with public transportation.

There are two fireplaces at the lake and plenty of room to pitch tents. No shelters or huts. Water from the lake (I’d recommend treating it). You are welcome to join any time you want but Marko and Joni will run a packraft fishing workshop starting around 17:00 and I highly recommend joining for that if you are even little interested in fishing. Bring your own fishing kit if you have any (and take care of the lisences if needed). Evening by the fire in good company. Also nice lake-hopping available for those interested if you arrive early.

Saturday 17.9. Walk from Piilolammi lake to Kytäjoki river which joins Vantaanjoki river which we will follow for the rest of the weekend. The day will be quite long (4km walk + 22km paddle) so we will start from the campsite at 10:00 am. You can also join us in the morning!

The Kytäjoki is a small river with very little flow. After some three kilometers it joins Vantaanjoki river which we follow down to Nukarinkosket rapids (fishing info in Finnish, kayaking info in Finnish = in brief: requires high water, class III-IV, 25m drop on 1300m). At the moment the flow is not adequate for running the rapids but things might change. Second night at a fireplace at Nukarinkosket.

Sunday 19.9. We start again around 10:00 am and packraft further down the Vantaanjoki to Myllykoski rapid (fishing info in Finnish, kayaking info in Finnish = in brief: requires high water, class III-IV, 11m drop on 300m). Again at the moment the flow seems inadequate for running Myllykoski but there are some smaller rapdis on the way. Distance is about 13km.

From Myllykoski you can continue further down stream to Vantaa or even all the way to the sea. Or catch a bus back home. Car shuttles can be arranged if need arises. Best to shuttle the cars on Friday evening or very early on Saturday morning.

A helpful .pdf leaflet in Finnish giving an overview of the Northern part of Vaantaanjoki.

Pekka of pacrkafting.fi has also made a nice map of the route.

Everyone is welcome to join – even if you don’t have a packraft, you can just come to have a look or join us with a kayak or canoe. But you can also rent one. All of my rafts are reserved at the moment but you can rent one for the meeting for the same special price of 40 eur (VAT 24%) per raft from:

 • Update: One of my rafts is also available for rent!
 • WHF or
 • from Kinahmi

Suomeksi: Suomen packraft-melojat – on taas se aika!

Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi kolmanteen suomalaiseen Packraft kokoontumiseen Vantaanjoelle 16.-18.9.2016. Kokoontuminen on epämuodollinen eikä mitään sitovaa aikataulua tai ohjelmaa varsinaisesti ole, mutta suunnitelma on suurin piirtein seuraava:

Perjantai 16.9. Kokoontuminen Piilolammin eteläpäässä olevalle tulipaikalle Kytäjä-Usmin alueella (info-sivut) eli tänne. Osoite on Piilolammintie, Hyvinkää. Parkkipaikka on yleisen tien päässä, tosin tilaa on rajallisesti, joten kyytien jakaminen on suositeltavaa. Lähistölle (6km kävely) pääsee myös julkisilla.

Lammen päässä on kaksi tulipaikkaa ja runsaasti tilaa teltoille. Ei laavuja tai tupia. Vesi lammesta (suosittelen puhdistamista). Paikalle saa saapua milloin vain, mutta Marko ja Joni vetävät 17:00 alkaen packraft-kalastustyöpajan, jota suosittelen kaikille vähänkin kiinnostuneille! Jos mahdollista, ota mukaan omat kalastusvälineet (ja hoida tarvittavat luvat). Muutoin luvassa illanviettoa nuotion äärellä hyvässä seurassa. Kytäjä-Usmin alueella on mahdollisuus myös mukavaan “järvihyppelyyn” jos saavut paikalle aiemmin.

Lauantai 17.9. Kävelemme Piilolammilta Kytäjoelle, joka liittyy Vantaanjokeen, jota seuraamme loppu viikonlopun. Koska päivä on pitkä (4km kävelyä ja 22km melontaa), lähdemme leiripaikalta 10:00. Luonnollisesti voit liittyä seuraan myös lauantai aamuna.

Kytäjoki on piehini joki, jossa on pieni virtaama. Kolmen kilometrin melonnan jälkeen se liittyy Vantaanjokeen, jota jatkamme Nukarinkoskille (kalastustietoutta ja melontatietoutta). Tällä hetkellä näyttää siltä, että Nukarinkoskia ei pysty melomaan tällä virtaamalla, mutta tilannehan voi muuttua. Toinen yö vietetään tulipaikalla Nukarinkoskilla.

Sunnuntai 18.9. Jatkamme Vantaanjoen melontaa noin 10:00 alkaen kohti Myllykoskea (kalastusinfoa ja melontainfoa).  Virtaamaennuste ei lupaa hyvää  Myllykosken laskemiseen, mutta tilanne voi vielä muuttua. Melontamatka noin 13km.

Myllykoskelta halukkaat voivat jatkaa jokea alavirtaan Vantaalle tai vaikka merelle saakka tai aloittaa kotimatkan julkisilla. Autonsiirtoja voidaan järjestellä tarpeen mukaan. Autot kannattaa siirtää perjantaina tai aikaisin lauantaina.

Hyödyllinen .pdf-esite Vantaanjoen pohjoisosista, jolla liikumme.

Packrafting.fi:n Pekka on tehnyt reitistä kätevän kartan.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan, vaikka ilman lauttaakin! Voit tulla vain katselemaan menoa tai osallistua kajakilla tai kanootilla. Mutta jos haluaisit vuokrata lautan, niin sekin onnistuu. Kaikki allekirjoittaneen lautat on jo varattu, mutta voit vuokrata lautan kokoontumiseen samaan erikoishintaan 40 eur (ALV 24%):

 

 • Päivitys: Myös allekirjoittaneella yksi lautta vapaana! Kyselyt sähköpostilla!
 • WHF:lta tai
 • Kinahmilta

 

15-09-19EOS 6D4183_1200

Update//päivitys 1.9.16: Added Kinahmi rentals. // Lisätty Kinahmi vuokraajiin.
Update//päivitys 13.9.16: Added one rental raft. // Lisätty yksi vuokralautta.

Advertisement

6 responses to “Finnish Packraft Gathering 3 – Details

 1. Marko E. Takanen (@mtakanen) 01/09/2016 at 15:39

  Voisin keskittyä kalastustyöpajassa pyyntiin alkeellisilla välineillä jokamiehenoikeuksien puitteissa eli ongintaan ja pilkintään. Varusteiksi riittää silloin paatin lisäksi, 20 m ankkurinarua, saman verran siimaa ja pari erikokoista koukkua. Siiman voi puolata kuljetusta varten mille tahansa rullalle tai talvionkeen. Voin lyhyen kalastusajan takia hankkia syötit valmiiksi. Jos ei jostain syystä halua käyttää luonnollista syöttiä, pitää hommata vesistöön sopiva tasapainopilkki.

 2. Korpi-Jaakko 01/09/2016 at 16:13

  Tämä kuulostaa oikein hyvältä eli kaikkien on mahdollista osallistua hyvin edullisilla välineillä jokamiehen oikeuksien puitteissa. Viehepyytäjille tiedoksi, että Piilolammi on tumma vetinen, pieni ja syvä lampi.

 3. Filip 20/01/2017 at 08:34

  Kiitos hienosta blogista! Olen ostamassa Alpacka Denali Llama packraftin ja mietin josko Self Bailing Floor (siis ilman deckiä) on liian kylmä Suomen olosuhteisiin?

 4. Korpi-Jaakko 28/01/2017 at 17:37

  Moi Filip: Minulla ei ole siitä kokemusta, mutta arvelisin, että on. Jo tavallinen lattia on kylmillä keleillä kylmä. Alaskassa melovien (Luc Mehl et al.) mielipide on (kokemukseen perustuen?) sama. Sitten taas jossain Australiassa ja Uudessa Seelannissa tykätään. Siellä tosin on lämpimämpää… Toinen huomioitava asia on, että jos kuljettaa isompia kuormia, niin tavallinen lattia on parempi.

 5. tonyilmoni 29/01/2017 at 09:00

  Kiitos vastauksesta! Taidan ostaa deckillä, on sen verran tuo kylmyysasia tullut vastaan. Arvostan todella kuulla mielipiteesi, auttoi tekemään valinnan.

 6. Filip 29/01/2017 at 09:05

  Sori WordPress sekoaa eri tileillä, mutta kiitos kuitenkin / Filip

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: