Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Hiihtovaellukset 2015

Talvesta 2015 alkaen tarjoamani opastetut talvivaellukset on yhdistetty osaksi Ankarat avotunturit -koulutusohjelmaa. Sisältö ja toteutus pysyvät pitkälti samantyyppisinä kuin ennenkin, mutta yhteistyön myötä tarjolla on enemmän ja monipuolisempia kursseja, vaelluksia ja retkikuntia.

Koko Ankarat avotunturit -tarjonnan löydät Ankarat avotunturit  -sivuilta! Voit valita sivuilta parhaiten sinulle sopivat kurssit ja vaellukset ja yhdistellä niitä mielesi mukaan. Omille sivuilleni olen listannut Johdatus-kurssit, vaellukset ja retkikunnat, joissa toimin oppaana.

Tutustu tarjontaan ja hyppää ladulle! Tervetuloa mukaan oppimaan uutta sekä kokemaan syrjäisiä erämaita ja näkemään mielettömiä maisemia!

Talvi 2015 pähkinän kuoressa

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen:

 • Konstu, Taipalsaari (Lappeenranta); 31.1.-1.2.2015
 • Niittylahti, Joensuu; 21.-22.3.2015
 • Mahdollisesti kursseja myös Oulussa ja/tai Syötteellä!

Hiihtovaellukset suurtuntureille:

 • Sarek, Pohjois-Ruotsi; 28.2.-8.3.2015 JA 9.3.-17.3.2015
 • Käsivarsi, Pohjois-Suomi; 13.-20.3.2015 (Osana laajempaa englanninkielistä kurssia 9.-20.3.2015)
  Peruttu vähäisen kiinnostuksen vuoksi! Tilalla toinen Sarekin hiihtovaellus.

Arktiset retkikunnat:

 • Spitsbergen, Huippuvuoret; 1.4.-24.4.2015
 • Vatnajökull, Islanti; 2.-16.5.2015

– – –

Tunturivaellus – Sarek

28.2.-8.3.2015, Sarek, Pohjois-Ruotsi
9.3.-17.3.2015, Sarek, Pohjois-Ruotsi

sarekin_massiivi_900

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen ja vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen.

Sarekin tunturivaellus vie sinut hiihtämään keskelle Ruotsin Lapin syrjäisintä erämaata Sarekin kansallispuistoon Lapponian maailmanperintöalueelle. Sarekin alue tunnetaan jylhistä tuntureista, lukuisista jäätiköistä ja kauniista laaksoista sekä varsin vaihtelevasta säästä. Se on ankara, mutta kerrassaan kiehtova kohde talvivaellukselle.

Jylhän vuoristoisen ja puuttoman alueen ytimessä ei ole tupia tai merkittyjä reittejä ja muut kulkijat ovat vähissä. Olosuhteet voivat olla erittäin haastavia vaihdellen nollakelin lumimyrskyistä paukkupakkasiin, mutta alueen kauneus ja rauha palkitsevat rohkean valtajan.

2012_03_10_5275_900

Ohjelma

Matka alkaa 28.2. Oulusta, josta siirrymme vaellusalueemme reunamille Ritsemiin, jossa valmistaudumme vaellukseen ja vietämme yön sisätiloissa.

Toisena päivänä (1.3.) alkaa seitsemän päivää kestävä hiihtovaellus, jonka aikana hiihdämme (olosuhteiden salliessa) noin 100 kilometrin ympyräreitin halki Sarekin kansallispuiston hienoimpien maisemien. Hiihdämme päivittäin 7-8 tuntia ja yöpyminen tapahtuu pääosin teltoissa. Lisäksi vietämme yhden yön itse tehdyissä lumimajoitteissa.

Vaelluksen jälkeen (8.3.) siirrymme Leville huoltamaan itsemme ja varusteemme sekä viettämään ikimuistoisen illan tulevia vaelluksia ja retkikuntia suunnitellen. Viimeisenä päivänä (9.3.) palaamme hyvissä ajoin Ouluun kotimatkaa varten.

Edellytykset

sallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata sekä hankkia keskitetysti ennen vaellusta. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 650 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: opastuksen, kuljetukset Oulu-Ritsem-Levi-Oulu, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-8 hlö.

Ilmoittaudu täällä!

Tunturivaellus – Käsivarsi

13.-20.3.2015; Käsivarren erämaa-alue, Suomi
Peruttu vähäisen kiinnostuksen vuoksi, uudelleen talvella 2016!

Halti3

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen ja vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen.

Käsivarren erämaa-alue on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen suurtunturialue, jolla sijaitsevat kaikki Suomen yli 1000 metriä korkeat huiput. Tunturialue on osa Skandinavian halkovaa Kölivuoristoa ja Pohjois-Norjan legendaarista Finnmarksvidda-tunturiylänköä. Alueen pohjoisimmassa kulmassa sijaitsee Halti-tunturi ja Suomen korkein kohta.

Olosuhteet Käsivarren suurtuntureille voivat olla hyvinkin vaativat vaihdellen erittäin voimakkaista myrskyistä paukkupakkasiin, mutta parhaimmillaan sää voi olla myös kauniin aurinkoinen ja lämmin ja maisemat ovat upeat.

Ohjelma

Halti2

Talven 2015 Käsivarren hiihtovaellus on osa Crash Course in Arctic Ski Expeditions -kurssia, jonka vuoksi pelkälle vaellukselle osallistuvien matka alkaa Leviltä (nouto Kittilän kentältä mahdollinen), jossa valmistaudumme vaellukseen ja vietämme yön sisätiloissa.

Toisena päivänä siirrymme Kilpsijärvelle, josta aloitamme kahdeksanpäiväisen noin 100 kilometrin hiihtovaelluksen Käsivarren erämaa-alueella tavoitteena Haltitunturi. Kuljemme sivussa merkityltä reitiltä, jolloin saamme nautti luonnon rauhasta ja harvemmin nähdyistä maisemista. Hiihdämme päivittäin 7-8 tuntia ja yöpyminen tapahtuu pääosin teltoissa. Lisäksi vietämme yhden yön itse tehdyissä lumimajoitteissa. Sään salliessa halukkaiden on mahdollista huiputtaa Halti-tunturi (1365m), jonka rinteellä sijaitsee Suomen korkein kohta (1324m).

Vaelluksen jälkeen siirrymme takaisin Leville huoltamaan itsemme ja varusteemme sekä viettämään ikimuistoisen illan tulevia vaelluksia ja retkikuntia suunnitellen. Viimeisenä päivänä palaamme hyvissä ajoin Ouluun kotimatkaa varten.

Edellytykset

Osallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata sekä hankkia keskitetysti ennen vaellusta. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 650 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: opastuksen, kuljetukset Levi-Kilpisjärvi-Levi-Oulu, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-8 hlö.

Ilmoittaudu täällä!

– – –

Päivitetty 23.2.2015.

Advertisement

2 responses to “Hiihtovaellukset 2015

 1. kaisa reinius 17/02/2015 at 21:03

  Hei
  onko käsivarren talvivaelluksella vielä tilaa?

 2. korpijaakko 23/02/2015 at 15:19

  Moi Kaisa! Ja anteeksi viive vastaamisessa. Käsivarren hiihtovaellukselle ei ollut valitettavasti riittävästi tulijoita, joten sen sijaan järjestetään toinen Sarekin hiihtovaellus. Tieto on muutettu Ankarat avotunturit -sivuille, mutta on jäänyt tänne kummittelemaan. Pahoitteluni tilanteesta. Korjaan asian nyt samantien!

  Käsivarteen pyritään uudelleen ensi talvena, joten tervetuloa mukaan silloin. Tietoja saa parhaiten seuraamalla Ankarat avotunturit -tiedotusta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: