Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Packrafting – Kesä 2014

Packraft on muutaman kilon painava, repussa kulkeva koskikelpoinen yhden hengen kumilautta. Tämä ”työkalu” vapauttaa vaeltajan ja melojan perinteisistä reitinvalinnan rajoituksista ja mahdollistaa monipuolisen, vapaan liikkumisen luonnossa sulanmaan aikaan. Lisätietoa “Mikä packraft?” -sivulta.

Packraft-lautta on turvallinen ja helppo melottava, mutta varsinkin virtaavaan veteen liittyy aina riskejä, jotka on hyvä tiedostaa. Lisäksi oikean tekniikan ja erilaisten käytännön niksien oppiminen tekee packraftin käytöstä helpompaa, hauskempaa ja turvallisempaa. Näitä asioita on hyvä opetella kurssilla tai opastetulla vaelluksella.

Kesä 2014

Vuodelle 2014 on tarjolla kaksi packraft-kurssia ja packraft-vaellusta. Kurssien painopiste on packraftin käytössä retkeilijän ja vaeltajan näkökulmasta ja vaelluksilla päästään viemään taidot käytäntöön ja nauttimaan huikeista maisemista!

Packraft-melonnan peruskurssit, 28.-29.6.14 ja 23.-24.8.14, Kymijoki, Etelä-Suomi
– Kymijoella järjestettävät packraft-melonnan peruskurssit keskittyvät kalustoon tutustumiseen ja melontataitojen opetteluun niin seisovassa kuin virtaavassa vedessä.

Packraft-vaellukset 30.8.-6.9.2014 ja 7.-15.9.2014, Nordreisa, Pohjois-Norjaa
– Syksyn packraft-vaellukset suuntautuvat Pohjois-Norjaan Reisadalenin mahtavassa rotkolaaksossa virtaavalle Reisaelvalle, joka on kuin luotu packraft-melontaan.

Hyppää virran vietäväksi ja pian huomaat kelluvasi vaivattomasti vesiputousten lomassa ruskan loiston reunustamassa rotkolaaksossa. Unelmat on tehty toteutettaviksi!

PS. Myös räätälöityjä kursseja, retkiä ja vaelluksia on tarjolla sopimuksen mukaan.

 

Packraft-kurssi – Perusteet

28.-29.6.2014, Kymijoki, Etelä-Suomi
23.-24.8.2014, Kymijoki, Etelä-Suomi

Kurssilla pääset tutustumaan packraft-kalustoon ja sen käyttöön järvellä ja joella. Painopiste on packraftin käytössä retkeilijän ja vaeltajan näkökulmasta, mutta halukkaat pääsevät myös kokeilemaan packraft-lauttojen koskikelpoisuutta. Kymijoella riittää vettä ja kaikille sopivia haasteita.

2012_10_20_9999_39_900

Kurssi alkaa lauantaina klo 10:00 kahveilla ja lyhyellä teoriaopetuksella, jonka jälkeen siirrytään vesille. Aluksi tutustumme kalustoon ja sen käyttöön virtaamattomassa vedessä. Myöhemmin siirrymme virtaavaan veteen. Illalla sauna ja majoitus sisätiloissa. Sunnuntaiaamu aloitetaan lyhyellä teoriapaketilla, jonka jälkeen jatketaan virtaavaan veteen tutustumista pienellä melontaretkellä. Kurssi päättyy sunnuntaina klo 16:00.

Kurssilla:
– pääset tutustumaan erilaisiin packraft-lauttoihin ja muuhun oheiskalustoon
– opit perusteet turvallisesta melonnasta packraft-lautalla
– saat kokemusta packraft-melonnasta käytännössä
– opit perusteet virtaavan veden ”lukemisesta” ja siinä melomisesta

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa melonta- tai retkeilykokemusta. Kaikilla tulee olla säähän sopiva ulkoiluvaatetus, kuiva vaihtovaatetus, reppu, juomapullo ja riittävästi evästä. Majoitus aitoissa (2hlö huoneet) ja saunamahdollisuus lauantai-iltana. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Opetuskalustona kurssilla ovat ”packraft-maailman Rolls Roycet”: Alpackaraftin aukkopeitteelliset packraft-lautat. Lisäksi kurssilla on näytteillä ja kokeiltavana mm. Alpackraftin kahden hengen packraft-lautta ”Explorer 42” sekä muiden valmistajien kevyempiä lauttavaihtoehtoja.

Hinta: 290 eur (sis. ALV)
(Sis. opetusmateriaalin, kahvit ja aamiaisen, aittamajoituksen ja saunan sekä käytettävän kaluston).

Osallistujamäärä: 3-4 hlö

Lisätiedot ja ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen 28.-29.6.2014 kurssille sunnuntaihin 15.6.2014 mennessä!
Ilmoittautuminen 23.-24.8.2014 kurssille sunnuntaihin 10.8.2014 mennessä!

Huom! Vastaava kurssi voidaan järjestää tilauksesta myös erikseen sovittuna ajankohta eri puolilla Suomea. Hintatiedustelut sähköpostilla!

Packraft-vaellus 2014 – Reisadalen – kalottireitin helmi

30.8.-6.9.2014, Nordreisa, Norja – rauhallisempi tahti, ei vaadi aiempaa melontakokemusta
7.-15.9.2014, Nordreisa, Norja – nopeampitahtinen ryhmä, vaatii aiempaa melontakokemusta

2013_09_14_9999_30_1800

Syksyn 2014 packraft-vaellukset suuntautuvat Pohjois-Norjaan Käsivarren erämaa-alueen koillispuolelle Reisadalenin mahtavaan rotkolaaksoon. Reisadalenin laakso on Kalottireitin pohjoisosien ehdoton helmi, ja parhaimmillaan se on melojan perspektiivistä! Jyrkkäreunaisen ruskan värjäämän rotkolaakson kruunaavat sen reunoilta laskevat mahtavat vesiputoukset.

Syyskuun alkupuoli on pohjoisessa upeaa aikaa. Hyttyset eivät enää häiritse, ruska värjää tunturit ja revontulet alkavat näkyä iltojen pimentyessä, mutta valoa riittää vielä hyvin vaeltamiseen. Toisaalta, avotunturit voivat olla myös haasteellisia: lämpötila voi laskea pakkasen puolelle ja lumisade yllättää.

2013_09_13_9999_128_1800

Syksylle 2014 on tarjolla kaksi erilaista vaellusta Reisan upeaan rotkolaaksoon:

Ensimmäinen vaellus, 30.8.-6.9., on tahdiltaan hieman rauhallisempi. Kuljemme n. 75km ympyräreitin vähän kuljetuissa maastoissa Suomen ja Norjan rajalla aloittaen vaelluksen Reisadalenin laaksosta ja päättäen sen samaan paikkaan Reisaelva-jokea alavirtaan meloen. Itse vaellus kestää kuusi päivää. Tässä ryhmässä ei edellytetä aiempaa melontakokemusta, vaelluskokemus ja kohtuullinen peruskunto riittää.

Toinen vaellus, 7.-15.9., on hieman vaativampi sisältäen pidempiä päivämatkoja. Vaellus alkaa Kilpisjärven kylältä, josta vaellamme kohti itää ja melomme osia Poroenosta ennen kuin saavumme Reisadalenin laaksoon, jossa jatkamme Reisaelva jokea kohti Jäämerta. Vaellus kestää seitsemän päivää, joiden aikana kuljemme yli 100km. Osallistuminen edellyttää aiempaa virtaavan veden melontakokemusta (esim. packraft-perusteet -kurssia), aiempaa vaelluskokemusta ja hyvää peruskuntoa.

2013_09_10_9999_28_1800

Melontaosuudet melotaan kirkkailla tunturijärvillä ja vauhdikkaassa, mutta teknisesti helpossa virtavedessä. Varsinaista koskenlaskua ei näillä vaelluksella harrasteta, mutta vauhdikkaasti virtaava Reisaelva on kuin tehty packraft-melontaan: tarjolla on mahtavia maisemia, helppoa matkantekoa ja myös vauhdikkaita pärskeitä.

Osallistujilla tulee olla aiempaa kokemusta useamman yön kestävältä vaellukselta telttamajoituksessa. Osallistujilla tulee olla tarvittavat vaellusvarusteet, melontakalustoa lukuun ottamatta. Tarvittaessa opas neuvoo varustehankinnoissa ja varusteita on mahdollisuus vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Melontakalustona ovat ”packraft-maailman Rolls Roycet”: Alpackaraftin aukkopeitteelliset packraft-lautat.

Hinnat:
– ensimmäinen osasto 650 eur (sis. ALV)
– toinen osasto 690 eur (sis. ALV)

(Sis. vaellusta edeltävän konsultoinnin, kuljetuksen reitillä Oulu-Kilpisjärvi-Saraelv-Kilpisjärvi-Oulu, majoituksen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan melontakaluston. Muiden varusteiden vuokraaminen on mahdollista.)

Osallistujamäärä: 3-4 hlö per ryhmä

Lisätiedot ja ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen ensimmäiseen osastoon sunnuntaihin 27.7.2014 mennessä!
Ilmoittautuminen toiseen osastoon sunnuntaihin 3.8.2014 mennessä!

Advertisement

One response to “Packrafting – Kesä 2014

  1. Pingback: Packrafting at Kymijoki | Korpijaakko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: