Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Hiihtovaelluskurssit 2015

Talvesta 2015 alkaen tarjoamani opastetut talvivaellukset on yhdistetty osaksi Ankarat avotunturit -koulutusohjelmaa. Sisältö ja toteutus pysyvät pitkälti samantyyppisinä kuin ennenkin, mutta yhteistyön myötä tarjolla on enemmän ja monipuolisempia kursseja, vaelluksia ja retkikuntia.

Koko Ankarat avotunturit -tarjonnan löydät Ankarat avotunturit  -sivuilta! Johdatusten, vaellusten ja retkikuntien lisäksi on tarjolla myös monipuolinen valikoima erikoiskursseja. Voit valita sivuilta parhaiten sinulle sopivat kurssit ja vaellukset ja yhdistellä niitä mielesi mukaan. Omille sivuilleni olen listannut Johdatus-kurssit, vaellukset ja retkikunnat, joissa toimin oppaana.

Tutustu tarjontaan ja hyppää ladulle! Tervetuloa mukaan oppimaan uutta sekä kokemaan syrjäisiä erämaita ja näkemään mielettömiä maisemia!

Talvi 2015 pähkinän kuoressa

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen:

  • Konstu, Taipalsaari (Lappeenranta); 31.1.-1.2.2015
  • Mahdollisesti kursseja myös Oulussa ja/tai Syötteellä!

Hiihtovaellukset suurtuntureille:

  • Sarek, Pohjois-Ruotsi; 28.2.-8.3.2015 JA 9.3.-17.3.2015
  • Käsivarsi, Pohjois-Suomi; 13.-20.3.2015 (Osana laajempaa englanninkielistä kurssia 9.-20.3.2015)
    Peruttu vähäisen kiinnostuksen vuoksi, uudelleen talvella 2016!

Arktiset retkikunnat:

  • Spitsbergen, Huippuvuoret; 1.4.-24.4.2015
  • Vatnajökull, Islanti; 2.-16.5.2015

– – –

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen

31.1.-1.2.2015; Taipalsaari (Lappeenranta), Etelä-Suomi
Mikäli kiinnostuneita löytyy kurssi Oulun seudulla tai Syötteellä talvella 2015 on myös mahdollinen!

2012_01_28_4281_900 – Kopio

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen avaa ladun talviseen luontoon ja arktisille lakeuksille. Suomen talvi tarjoaa hyvän ympäristön vaativilla hiihtovaelluksilla tarvittavien tietojen ja taitojen oppimiseen sekä välineisiin tutustumiseen.

Kaksipäiväinen kurssi alkaa sisätiloissa neljän oppitunnin teoriapaketilla, jota seuraa yön yli kestävä harjoitusretki. Retkellä yövymme teltoissa samaan tapaan kuin arktisilla hiihtovaelluksilla ja retkikunnissa. Kurssin pääpaino on tekniikoihin, välineisiin ja rutiineihin tutustumisessa käytännön harjoittelun kautta. Samalla pääset tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin ja tuleviin vaelluskavereihisi.

2011_01_15_0109_900

Ohjelma

Kurssilla käsitellään teoriaopetuksena ja käytännön harjoituksissa:

– tunturialue vaellusseutuna ja liikkuminen puuttomalla alueella
– majoittuminen telttaan ”retkikuntatyyliin”
– majoittuminen lumeen
– vaativan vaelluksen muonitus
– vaativan hiihtoretkikunnan varustus

Itseopiskeluun ja kurssille valmistautumiseen suosittelemme ANKARAT avotunturit -kirjaa, jonka kurssilaiset saavat alennettuun hintaan.

Edellytykset

Osallistujilta ei edellytetä aiempaa retkeilykokemusta.

Osallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, säähän sopivaa talvivaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa ja hiihtovälineitä (myös latusuksilla pärjää). Tarvittavia varusteita on myös mahdollista vuokrata rajatusti. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 190 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: opetusmateriaalin, opastuksen sekä harjoitusvaelluksella käytettävän ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-10 hlö

Ilmoittaudu täällä!

– – –

Päivitetty 13.2.2015.

Leave a comment