Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Packrafting – Kesä 2015

Packraft?

Packraft on muutaman kilon painava, repussa kulkeva, koskikelpoinen yhden hengen kumilautta. Tämä ”työkalu” vapauttaa vaeltajan ja melojan perinteisistä reitinvalinnan rajoituksista ja mahdollistaa monipuolisen, vapaan liikkumisen luonnossa sulanmaan aikaan. Lisätietoa “Mikä packraft?” -sivulta.

Packraft-lautta on turvallinen ja helppo melottava, mutta varsinkin virtaavaan veteen liittyy aina riskejä, jotka on hyvä tiedostaa. Lisäksi oikean tekniikan ja erilaisten käytännön niksien oppiminen tekee packraftin käytöstä helpompaa, hauskempaa ja turvallisempaa. Näitä asioita on hyvä opetella kurssilla tai opastetulla vaelluksella.

Kesä 2015

Vuodelle 2015 on tarjolla kaksi, kaksiosaista packraft-kurssia ja kaksi packraft-vaellusta. Kurssien painopiste on packraftin käytössä retkeilijän ja vaeltajan näkökulmasta, kursseilla ensimmäinen osa tapahtuu rauhallisesti virtaavassa vedessä ja toinen helpoissa, mutta mielenkiitnoisissa koskissa. Vaelluksilla puolestaan päästään viemään taidot käytäntöön ja nauttimaan huikeista maisemista!

Packraft-melonnan peruskurssit
– 22.-23.8.2015, Kymijoki, Etelä-Suomi: 22.8. perusosa, 23.8. jatko-osa
– 29.-30.8.2015, Kymijoki, Etelä-Suomi: 29.8. perusosa, 30.8. jatko-osa

Packraft-vaellukset
– 27.6.-5.7.2015, Ivalojoki, Pohjois-Suomi:  Hammastunturista löytyy rauhallista erämaata ja Ivalojoen legendaarisilta kultamailta taas vauhdikkaita koskia. Nämä on mahdollista yhdistää packraftin avulla.. Kalastusmahdollisuus kiinnostuneille.
– 5.9.-13.9.2015, Nordreisa, Pohjois-Norja: Pohjois-Norjassa Reisadalenin mahtavassa rotkolaaksossa virtaava Reisaelva on kuin luotu packraft-melontaan. Parhaaseen ruska-aikaan, jolloin luonto on kauneimmillaan.

PS. Myös räätälöityjä kokeiluja, kursseja, retkiä ja vaelluksia on tarjolla sopimuksen mukaan.

Packraft-melonnan perusteet

– 22.-23.8.2015, Kymijoki, Etelä-Suomi: 22.8. perusosa, 23.8. jatko-osa
– 29.-30.8.2015, Kymijoki, Etelä-Suomi: 29.8. perusosa, 30.8. jatko-osa

Kurssilla pääset tutustumaan packraft-kalustoon ja sen käyttöön rauhallisemmassa ja/tai kuohuvammassa vedessä. Painopiste on packraftin käytössä retkeilijän ja vaeltajan näkökulmasta, mutta toisena päivänä halukkaat pääsevät myös kokeilemaan packraft-lauttojen koskikelpoisuutta. Kymijoella riittää vettä ja kaikille sopivia haasteita.

14-08-24EOS 6D8164_900

Kurssi on jaettu tänä vuonna kahteen osaan. Voit osallistua mielesi mukaan joko toiseen tai molempiin niistä. Molemmat viikonloput ovat sisällöltään identtisiä.

Ensimmäisen päivän perusosassa tutustutaan erilaisiin packraft-lauttoihin ja oheiskalustoon. Opettelemme turvallista ja tehokasta melontaa rauhallisesti virtaavassa vedessä perusasioista alkaen ja päivän päätteeksi etenemme hieman voimakkaampaan virtapaikkaan kokeilemaan opittuja taitoja. Päivän puolivälissä pidetään evästauko tulilla. Perusosaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa melonta- tai retkeilykokemusta.

Toisena päivänä keskitytään melontaan virtaavassa vedessä ja I-luokan koskissa. Lyhyen teorian jälkeen siirrytään pian vesille ja käytäntöön. Opettelemme lukemaan virtaa, suunnittelemaan laskureittejä ja laskemaan koskia turvallisesti. Kaikki halukkaat pääsevät myös uimaan. Päivän puolivälissä pidetään evästauko tulilla. Osallistuminen edellyttää aikaisempaa melontakokemusta virtaavassa vedessä (kajakki, kanootti, packraft, jne.) tai perusosaan osallistumista.

2012_10_20_9999_39_900

Kurssien välillä on mahdollista majoittua omakustanteisesti kurssipaikan läheisyydessä mukavassa aamiaismajoituksessa (2hlö huoneet, sauna, aamiainen) tai omatoimisesti maastossa.

Kaikilla osallistujilla tulee olla säähän sopiva ulkoiluvaatetus, kuiva vaihtovaatetus, reppu, juomapullo ja riittävästi evästä. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Opetuskalustona kurssilla ovat ”packraft-maailman Rolls Roycet”: Alpackaraftin aukkopeitteelliset packraft-lautat. Lisäksi kurssilla on näytteillä ja kokeiltavana muita packraft-lauttoja ja oheiskalustoa.

Hinta: 175 eur/päivä TAI 300eur molemmat päivät (sis. ALV 24%)
(Sis.  käytettävän kaluston).

Osallistujamäärä: 2-5 hlö

Lisätiedot ja ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen sunnuntaihin 2.7.2015 mennessä!

Huom! Vastaavia kursseja voidaan järjestää tilauksesta myös erikseen sovittuna ajankohta eri puolilla Suomea. Hintatiedustelut sähköpostilla!

Packraft-vaellus: Upea Ivalojoki

27.6.-5.7.2015, Ivalojoki, Pohjois-Suomi

14-07-09EOS 6D7662_900

Kesän packraft-vaellus vie sinut Hammastunturin rauhallisen erämaa-alueen kautta Ivalojoen kuohuihin ja historiallisille kultamaille. Hammastunturissa maasto on kaunista ja helppokulkuista kumpuilevaa tunturia. Ivalojoki puolestaan virtaa upeassa laaksossa ja tarjoaa maisemien lisäksi rautaisannoksen historiaa kultaryntäyksen ajalta sekä vauhdikkaita koskiosuuksia.

Kesä-heinäkuun vaihteessa Ivalojoessa on vettä sopivasti packraft-melontaan: tulva on mennyt ja koskevat ovat kesyyntyneet, mutta pohja ei vielä kolise kiviin.Suurella todennäköisyydellä päivät ovat lämpimiä ja valoa riittää ympäri vuorokauden, eikä pahin räkkäaika ole vielä alkanut. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että olosuhteet vaihtelevat vuosittain.

14-07-08EOS 6D7504_900

Vaellus alkaa Ivalosta, josta siirrymme autokuljetuksella aloituspaikalle. Sieltä vaellamme Hammastunturin erämaan pyöreiden tuntureiden ja pienten järvien lomitse Ivalojoelle. Sään salliessa voimme nousta matkalla alueen nimikkotunturin (Hammastunturi, 533,7m) laelle ihastelemaan maisemia. Ivalojoella hyppäämme virran vietäväksi koskien pärkeisiin ja tutustumme alueen rikkaaseen historiaan. Vaellus kestää seitsemän päivää, joiden aikana kuljemme noin 90 km. Osallistuminen edellyttää aikaisempaa melontakokemusta virtaavassa vedessä, aiempaa vaelluskokemusta ja kohtalaista peruskuntoa.

14-07-10EOS 6D7743_900

Osallistujilla tulee olla aiempaa kokemusta useamman yön kestävältä vaellukselta telttamajoituksessa sekä aiempaa melontakokemusta virtaavassa vedessä (kajakki, kanootti, packraft, jne.) Osallistujilla tulee olla tarvittavat vaellusvarusteet, melontakalustoa lukuun ottamatta. Tarvittaessa opas neuvoo varustehankinnoissa ja varusteita on mahdollisuus vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Melontakalustona ovat ”packraft-maailman Rolls Roycet”: Alpackaraftin aukkopeitteelliset packraft-lautat.

Hinta 750 eur (sis. ALV 24%)

(Sis. vaellusta edeltävän konsultoinnin, kuljetukset ennen ja jälkeen vaelluksen, majoituksen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan melontakaluston. Muiden varusteiden vuokraaminen on mahdollista.)

Osallistujamäärä: 3-4 hlö

Lisätiedot ja ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen sunnuntaihin 7.6.2015 mennessä!

Packraft-vaellus: Reisadalen – kalottireitin helmi
5.9.-13.9.2015, Nordreisa, Pohjois-Norja

2013_09_14_9999_30_1800

Syksyn 2015 packraft-vaellus suuntautuvat Pohjois-Norjaan Käsivarren erämaa-alueen koillispuolelle Reisadalenin mahtavaan rotkolaaksoon. Reisadalenin laakso on Kalottireitin pohjoisosien ehdoton helmi, ja parhaimmillaan se on melojan perspektiivistä! Jyrkkäreunaisen ruskan värjäämän rotkolaakson kruunaavat sen reunoilta laskevat mahtavat vesiputoukset.

Syyskuun alkupuoli on pohjoisessa upeaa aikaa. Hyttyset eivät enää häiritse, ruska värjää tunturit ja revontulet alkavat näkyä iltojen pimentyessä, mutta valoa riittää vielä hyvin vaeltamiseen. Toisaalta, avotunturit voivat olla myös haasteellisia: lämpötila voi laskea pakkasen puolelle ja lumisade yllättää.

2013_09_13_9999_128_1800

Vaellus alkaa Kilpisjärven kylältä, josta vaellamme kohti itää. Matkalle ihastelemme Meekonlaakson mahtavia pahtoja tunturijärvillä meloen, ylitämme vedenjakajan syrjäisillä tuntureilla ja laskeudumme Reisadalenin laaksoon, jossa jatkamme Reisaelva-jokea kohti Jäämerta. Vaellus kestää seitsemän päivää, joiden aikana kuljemme yli 100km. Osallistuminen ei edellytä aiempaa melontakokemusta, mutta hyvä peruskunto ja aiempi vaelluskokemus ovat tarpeen.

2013_09_10_9999_28_1800

Melontaosuudet melotaan kirkkailla tunturijärvillä ja vauhdikkaassa, mutta teknisesti helpossa virtavedessä. Varsinaista koskenlaskua ei tällä vaelluksella harrasteta, mutta vauhdikkaasti virtaava Reisaelva on kuin tehty packraft-melontaan: tarjolla on mahtavia maisemia, helppoa matkantekoa ja myös vauhdikkaita pärskeitä.

Osallistujilla tulee olla myös aiempaa kokemusta useamman yön kestävältä vaellukselta telttamajoituksessa. Osallistujilla tulee olla tarvittavat vaellusvarusteet, melontakalustoa lukuun ottamatta. Tarvittaessa opas neuvoo varustehankinnoissa ja varusteita on mahdollisuus vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Melontakalustona ovat ”packraft-maailman Rolls Roycet”: Alpackaraftin aukkopeitteelliset packraft-lautat.

Hinta 750 eur (sis. ALV 24%)

(Sis. vaellusta edeltävän konsultoinnin, kuljetuksen reitillä Oulu-Kilpisjärvi-Saraelv-Kilpisjärvi-Oulu, majoituksen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan melontakaluston. Muiden varusteiden vuokraaminen on mahdollista.)

Osallistujamäärä: 3-4 hlö

Lisätiedot ja ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.heikka@gmail.com

Ilmoittautuminen sunnuntaihin 16.8.2015 mennessä!

Advertisement
%d bloggers like this: