Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Mikä packraft?

Packraft on muutaman kilon painava, repussa kulkeva koskikelpoinen yhden hengen kumilautta. Tämä ”työkalu” vapauttaa vaeltajan ja melojan perinteisistä reitinvalinnan rajoituksista ja mahdollistaa monipuolisen, vapaan liikkumisen luonnossa sulanmaan aikaan.

2010_09_26_IMG_1898_900

Kun vaeltajan repussa on kevyt ja suorituskykyinen kumilautta eivät joet ja järvet ole enää kierrettäviä esteitä vaan uusia mahdollisuuksia ja valtaväyliä. Ja kun meloja voi tarvittaessa pakata aluksensa reppuun ja lähteä patikoimaan, eivät maakannakset tai vesistöstä toiseen siirtyminen ole enää samanlaisia ongelmia kuin kanootilla tai kajakilla liikuttaessa. Muutaman kilon painoinen kumilautta avaa uusia mahdollisuuksia myös erämaajärvien ja -jokien kalastajilla. Lautan päällä kulkee myös esimerkiksi polkupyöräkin ja se toimii tarvittaessa ahkionakin!

2011_07_08_IMG_3580_900

Packraft-lautat ovat kehittyneet valtavasti 2000-luvun aikana ja laji on levinnyt kiihtyvällä vauhdilla syntysijoiltaan Alaskasta maailmalle. Nykyään packraft-lauttoja käytetään monipuolisesta erämaajärville kalastamisesta merenlahtien ylitykseen maastopyöräretkillä ja erittäin haastavien luokan 4-5 koskien laskemisesta rentoon jokien kellumiseen vaellusten yhteydessä. Näiden pienten kumilauttojen tarjoamat mahdollisuudet ovat lähes rajattomat!

2011_07_11_IMG_3837_900

Packraft-lautta on turvallinen ja helppo melottava, mutta varsinkin virtaavaan veteen liittyy aina riskejä, jotka on hyvä tiedostaa. Lisäksi oikean tekniikan ja erilaisten käytännön niksien oppiminen tekee packraftin käytöstä helpompaa, hauskempaa ja turvallisempaa. Näitä asioita on hyvä opetella kurssilla tai opastetulla vaelluksella.

Advertisement

One response to “Mikä packraft?

  1. Pingback: Guided packrafting activities! / Opastettuja packraft-reissuja! | Korpijaakko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: