Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Finnish Packraft Gathering 3

This bilingual post is a preliminary open invitation to packraft gathering at 16.-18.9.2016!
//
Tämä  kaksikielinen kirjoitus on alustava avoin kutsu packraft-kokoontumiseen 16.-18.9.2016!

14-10-04EOS 6D8521_2000

In English: Packrafters in Finland – Unite once again!

We (me and a punch of other packrafters in Finland) would like to invite you to join us for the third Finnish Packraft Gathering at Vantaanjoki in Southern Finland on 16.-18.9.2016. The final details are not yet set but the dates are and so is a rough program:

Friday 16.9. Gathering at one of the camp sites (exact place to be announced in August) of Kytäjä-Usmi area (info pages in Finnish). Evening by the fire in good company. Nice lake-hopping and fishing available for those interested.

Saturday 17.9. Walk from the camp to Kytäjoki or Vantaanjoki river (depending on the water level) and paddling down the Vantaanjoki to Nukarinkosket rapids (fishing info in Finnish, kayaking info in Finnish = in brief: requires high water, class III-IV, 25m drop on 1300m). Distance around 20km, plus a few kilometers of walking to start the day. Second night at a fireplace at Nukarinkosket.

Sunday 19.9. Packrafting further down the Vantaanjoki to Myllykoski rapid (fishing info in Finnish, kayaking info in Finnish = in brief: requires high water, class III-IV, 11m drop on 300m). Distance about 13km. From here you can continue further down stream to Vantaa or even all the way to the sea. Or catch a bus back home. Car shuttles can be arranged if need arises.

A helpful .pdf leaflet in Finnish giving an overview of the Northern part of Vaantaanjoki.

More info (i.e. exact places and times) coming later in August. But make a mark to your calendars!

Everyone is welcome to join – even if you don’t have a packraft, you can just come to have a look or join us with a kayak or canoe. But if you’d like to rent one, feel free to e-mail me (jaakko.heikka@gmail.com).

The normal weekend hire is 65 eur (VAT 24%) but I offer rafts for the meeting for a special price of 40 eur (VAT 24%)!

14-10-05EOS 6D8622_2000

Suomeksi: Suomen packraft-melojat – on taas se aika!

Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi kolmanteen suomalaiseen Packraft kokoontumiseen Vantaanjoelle 16
.-18.9.2016. Lopulliset yksityiskohdat varmistuvat myöhemmin, mutta ajankohta on lyöty lukkoon ja ohjelma on suuriinpiirtein seuraavanlainen:

Perjantai 16.9. Kokoontuminen jollekin Kytäjä-Usmin (info-sivut) tulipaikoista (tieto tarkasta paikasta julkaistaan elokuun aikana). Illanviettoa nuotion äärellä hyvässä seurassa. Kytäjä-Usmin alueella on mahdollisuus myös mukavaan “järvihyppelyyn” ja kalastamiseen.

Lauantai 17.9. Kävelemme leiripaikalta vedenkorkeudesta riippuen joko Kytäjoelle tai Vantaanjoelle, josta jatkamme alavirtaan Nukarinkoskille (kalastustietoutta ja melontatietoutta). Melontamatkaa kertyy noin 20km, ja aamulle jokunen kilometri kävelyä. Toinen yö vietetään tulipaikalla Nukarinkoskilla.

Sunnuntai 18.9. Jatkamme melontaa Vantaanjokea alavirtaan Myllykoskelle (kalastusinfoa ja melontainfoa). Melontamatka noin 13km. Myllykoskelta halukkaat voivat jatkaa jokea alavirtaan Vantaalle tai vaikka merelle saakka tai aloittaa kotimatkan julkisilla. Autonsiirtoja voidaan järjestellä tarpeen mukaan.

Hyödyllinen .pdf-esite Vantaanjoen pohjoisosista, jolla liikumme.

Lisäinfoa seuraa elokuussa, mutta varatkaa viikonloppu kalentereihinne jo nyt!

Kaikki ovat tervetulleita mukaan, vaikka ilman lauttaakin! Voit tulla vain katselemaan menoa tai osallistua kajakilla tai kanootilla. Mutta jos haluaisit vuokrata lautan, se onnistuu esim. allekirjoittaneen kautta. Tee varaus sähköpostitse hyvissä ajoin (jaakko.heikka@gmail.com), sillä lauttoja on rajallisesti.

Vuokrahinta viikonlopulta on tavallisesti 65 eur (ALV 24%), mutta kokoontumiseen osallistuville tarjoan lauttoja erikoishintaan 40 eur (ALV 24%)!

15-09-19EOS 6D4183_1200

Advertisement

One response to “Finnish Packraft Gathering 3

  1. Pingback: Talvella hiihtämään, kesällä melomaan - Ankarat Avotunturit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: