Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

Reminder: The Packraft Gathering Next Weekend!

A short bilingual reminder that: The Second Finnish Packraft Gathering will take place on next weekend (18.-20.9.2015) at Helvetinjärvi National Park. Below is also info regarding packrafts available for rent and about shared ride options!

//

Lyhty muistutus: järjestyksessään toinen packraft-kokoontuminen pidetään ensi viikonloppuna (18.-20.9.2015) Helvetinjärven kansallisupuistossa. Ohessa myös infoa mahdollisuudesta vuokrata parkaft-lauttoja ja tietoa kimppakyydeistä!

Last year we had great fun at Kymijoki. // Viime vuonna Kymijoella oli hauskaa.

In English

Not having a packraft but would like to have for the gathering? Joose from Wild Hikes Finland contacted me and offered to rent packraft packages (packraft, paddle, PFD, etc. I assume) for the weekend for 50 euros. The packrafts are top-class Alpackaraft Yaks and Llamas with spraydeck. Joose will delvier the rafts to the gathering. If you need a raft, feel free to contact him! And remember that you are welcome even without a raft to take a look what packrafting is all about!

As Friday 18th will likely see some strikes thru Finland that will affect also the public transportation, make sure you can get to Haukanhieta some way if you are planning to arrive on Friday. At least Timo has one free seat in his car from Kokkola to Helvetinjärvi NP and I have three free seats from Riihimäki to Helvetinjärvi NP and back (both leaving on Friday and returning on Sunday). If you need a ride or would like to offer one, feel free to comment!

Not having a packraft is no reason to stay home. Neither is not having a ride. Be there!

Suomeksi

Jos sinulla ei ole omaa pakcraft-lauttaa, mutta haluaisit sellaisen käyttöösi viikonlopuksi, niin nyt onnisti! Wild Hikes Finlandin Joose otti yhteyttä ja tarjosi viikonlopuksi packraft-paketteja (lautta, mela, liivit, jne. – olettaisin) vuokralle hintaan 50 euroa. Lautat ovat packraft-maailman huippua: Alpackraftin Yak ja Llama -malleja aukkopeitteellä. Joose toimittaa lautat paikan päälle. Jos tarvitset lauttaa, ota yhteyttä suoraan Jooseen! Ja muistathan, että paikalle voi tulla myös ilman packraft-lauttaa tai edes aikomusta meloa.

Koska perjantaina 18.9. aiotaan ilmeisesti lakkoilla, ja se vaikuttaa myös julkiseen liikenteeseen, kannattaa tarkastaa matkasuunnitelmansa jos aikoo paikalle jo perjantaina. Ainakin Timo on tarjonnut kyytiä Kokkolasta yhdelle ja minun kyydilläni Riihimäeltä Haukanhiedalle ja takaisin mahtuu kolme henkeä (molemmat kyydit lähtevät perjantaina ja palaavat sunnuntaina). Jos sinulla on tarjota kyyti tai tarvetta kyydille, kirjoita siitä kommentti vaikkapa tänne!

Oman lautan puuttuminen ei ole syy kotiin jäämiselle. Eikä ole kyydin puutekaan. Tule siis paikalle sen sijaan, että jäisit kotiin!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: