Korpijaakko

– my personal views on all walks of outdoor life

The Second Finnish Packraft Gathering

This bilingual post is an open invitation to packraft gathering at 18.-20.9.2015!
//
Tämä on  kaksikielinen kirjoitus on avoin kutsu packraft-kokoontumiseen 18.-20.9.2015!

All pictures from 2014 gathering at Kymjoki. // Kuvat vuoden 2014 kokoontumisesta Kymijoella.

In English: Packrafters in Finland – Unite one again!

We’d like to invite you to the second gathering of packrafters in Finland. A well seasoned veteran, happy owner of a new boat or a complete beginner with a borrowed or rented boat – all are welcome! From Finland or from abroad, doesn’t matter. You can even arrive without a boat to see what it’s all about!

This is an open invitation for anyone interested in packrafting. You can show up even without a packraft, though then packrafting will be limited into testing other participant’s rafts on the lakes.

The 2015 plan and schedule in a nutshell

This year the gathering will take place on and around Helvetinjärvi National Park at Ylöjärvi near Tampere and the gathering will take place on 18.-20.9.2015. Schedule is flexible so you can also join for a part of it!

Friday 18.9. around 18:00 or so: arrival to and hanging around the Haukanhieta area getting to know each others and having good time. If you arrive early the National Park offers lots on small lakes to explore by foot or by boat. Haukanhieta is located at the shore of Haukkajärvi lake and has two fireplaces, shelter for cooking, a well, area for tents and the usual services. No hut though so bring your own shelter. If you arrive by car, you can drive close to but not all the way to Haukanhieta. Public transportation should work too.

Saturday 19.9. the majority will likely paddle down the Haukkajoki river, leaving from Haukanhieta around 12:00. It’s a small forest river with plenty of little rapids and one bigger rapid (Karhukoski) that needs to be scouted in advance. In autumn waterlevel might be so low that some rapids need to be portaged, but that’s easy with a packraft! Idea is to paddle down some 8 kilometers to Karhukoski where there is a lean-to with a fireplace. From Karhukoski you can walk or bike back to Haukanhieta (or even arrange your car nearby in advance if you’re lazy/busy), stay at the shelter or continue further downstream (lakes with rapids in between).

Sunday 20.9. doesn’t have any preset program. If you’re continuing on the river, have a great trip! If you returned to Haukanhieta and have extra time, go explore the National Park by foot on the trails or by boat on the lakes.

Further information about Helvetinjärvi National Park at luontoon.fi and from Pekka’s packrafting.fi (in Finnish). A simple .pdf map (in Finnish).

Spread the word and be there!

PS. If you would like to packraft but don’t have a boat you can rent one from Backpacking North or from Packraft-Store. Some participants will also have extra boats so you can also ask about that for example here in the blog!

Suomeksi: Suomen packraft-melojat – on taas se aika!

Haluamme kutsua sinut toiseen suomalaiseen packraft-kokoontumiseen. Olitpa sitten kokenut veteraani, onnellinen uuden packraft-lautan omistaja tai ensikertalainen lainatun lautan kanssa, olet yhtälailla tervetullut! Suomesta tai ulkomailta, sillä ei ole väliä. Voit osallistua jopa ilman packraft-lauttaa ja tulla katsomaan mistä hommassa on kysymys!

Tämä on avoin kutsu kaikille packraft-melonnasta kiinnostuneille!

2015 ohjelma ja aikataulu pähkinänkuoressa

Tämänvuotinen kokoontuminen pidetään Helvetinjärven kansallispuistossa Ylöjärvellä lähellä Tamperetta 18.-20.9.2015. Aikataulu on joustava, joten koko viikonloppua ei ole pakko käyttää vaan käydä voi vaikka päiväseltääkin!

Perjantai 18.9.: saapuminen Haukanhiedan alueelle n. 18:00. Illanviettoa alueella ja muihin melojiin tutustumista. Jos saavut paikalle aikaisin perjantaina, voit tutustua esimerkiksi kansallispuiston lukuisiin järviin jalan tai meloen. Haukanhiedalta löytyy kaksi tulipaikkaa, keittokatos, kaivo, telttailualue ja muut tavalliset palvelut. Tosin tupia ei ole, joten tuo oma majoite. Jos saavut autolla, pääset hyvin lähellä Haukanhietaa. Myös julkisella liikenteellä pitäisi päästä paikalle auttavasti.

Lauantaina 19.9. pääosa joukosta meloo todennäköisesti Haukkajokea. Lähtö Haukanhiedalta noin kello 12:00. Haukkajoki on pieni metsäinen joki, jossa on useita pieniä koskia ja yksi isompi ennakkotarkastettava koski (Karhukoski). Syksyllä vesi voi olla sen verran vähissä, että joitain koskia joudutaan ohittamaan kantamalla, mutta packrafteillähän se on helppoa! Ajatuksena on meloa alavirtaan noin 8 kilometriä Karhukoskelle, jossa on laavu tulipaikkoineen. Karhukoskelta voi kävellä tai pyöräillä takaisin Haukanhiedalle (laiskoille ja/tai kiireisille autoilijoille voitaneen järjestää myös autonsiirto), jatkaa alavirtaan (järviä, joiden välissä koskia) tai yöpyä laavulla.

Sunnuntaille 20.9. ei ole ennalta sovittua ohjelmaa. Jos jatkat jokea alavirtaan, hyvää matkaa! Jos olet palannut Haukanhiedalle ja on aikaa, voit tutustua kansallispuistoon jalan tai meloen.

Lisätietoja Helvetinjärven kansallispuistosta luontoon.fi-sivuilta ja Pekan packrafting.fi-sivuilta. Tarjolla on myös simppeli .pdf kartta.

Levitä sanaa ja lähde mukaan!

PS. Jos haluaisit meloa packraft-lautalla, mutta sinulla ei ole omaa, lauttoja vuokraa Backpacking North (Rovaniemi) ja Packraft-Store (Saksa). Joillain osallistujilla on myös todennäköisesti ylimääräisiä lauttoja. Niiden perään voi kysellä vaikka täällä blogissa.

Advertisement

4 responses to “The Second Finnish Packraft Gathering

  1. Timo 14/09/2015 at 15:57

    Jos kimppakyytejä meinaa harrastella niin ainakin minä olen tulossa paikalle Kokkolan suunnasta. Kyytiin mahtuu yksi henkilö. Käsittääkseni myös etelästä on tulossa autoja…

  2. korpijaakko 15/09/2015 at 12:49

    Allekirjoittanut kulkee omalla autolla Riihimäeltä (lähtö perjantaina iltapäivän loppupuolella) ja palaa samaan paikkaan (paluu sunnuntaina iltapäivästä). Kyytiin mahtuu kolme.

  3. Pingback: Reminder: The Packraft Gathering Next Weekend! | Korpijaakko

  4. Pingback: Been Out in the Woods | Korpijaakko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: